Kategorier
klimat

Veckans bästa

Jag tänker inte skriva mer än att LÄS! Jo, förresten. Läs båda texterna jag hänvisar till, inte bara citaten. För vi MÅSTE tänka, vi kan inte hänge oss åt vanemässigt, slappt tänkande.

Ändå befästs konspirationsteorierna om de röda kartorna nu bland fler än högerpolitiker. Jag är övertygad om att de allra flesta som sprider bilderna är rädda. De känner sig hotade. Men de är inte rädda för att jorden ska bli en farligt mycket varmare plats. De är rädda för att det liv de investerat i, deras livsstil, inte längre kan upprätthållas.

Vi har sedan upplysningen matats med tanken på ständiga förbättringar. Att allt kommer att fortsätta rulla på och till slut bli bra. Det är högst obehagligt att tänka på att vi som samhälle, eller civilisation, har passerat vårt bäst före-datum.

Herman Geijer, Aftonbladet 220725

Det här citatet är hämtat från Herman Geijers text i Aftonbladets kulturdel. Nästa citat är hämtat från Sven-Eric Liedmans text i Dagens Nyheter.

Men nu behandlar politikerna oss som konsumenter av politik. De försöker sälja sitt parti till oss. Priset är lågt: vi behöver bara leva på som vanligt. Kör din Suv som du brukar. Ät ditt röda kött också i morgon. Flyg till Thailand när du känner för det.

Sven-Eric Liedman, Dagens Nyheter 220726

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *