Kategorier
klimat

Julklappar för framtiden

”Vi är oförmögna att uppskatta överflöd”

Jag tror att jag måste skriva det igen: ”Vi är oförmögna att uppskatta överflöd”.
Låt det sjunka in.
Tänk sedan på julen.
Kan du styra om litet i julbudgeten? Köpa mindre choklad, köpa en bok på loppis eller till och med strunta i en av julklapparna? Istället ge en gåva i din eller en väns namn. Idag vill jag särskilt lyfta den organisation jag tänker engagera mig i, som verkar för att göra storskalig miljöförstöring till ett internationellt brott – End Ecocide Sweden.

Om du har tid i helgerna som kommer för att läsa vill jag, trots mitt eget råd om att dra ner på köpandet, rekommendera att köpa boken ”Naturlagen” av Henrik Hallgren och Pella Thiel.

Jag är lika fast som de flesta av er i föreställningen om att fest och firande ska innebära ett visst överdåd och att visa kärlek görs genom att ge presenter. Om jag lovar att utmana mig själv, kan du också göra det? Förutom att läsa om naturens rättigheter och att förstå sig på det geniala i att göra storskalig miljöförstöring till ett internationellt brott (det är inte svårt att fatta) så är det enkelt att ge till organisationer som oförtröttligt försöker påverka och som ger oss kunskap. En hjälpsam lista finns här.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *